Bæredygtighed i Arp-Hansen Hotel Group

ESG-strategi 2024 - 2030

Velkommen til Arp-Hansen Hotel Groups ESG-strategi 2024 - 2030. Her kan du læse om vores arbejde med bæredygtighed og de mål, vi har sat frem mod 2030.

Som familieejet hotelkæde har ansvarlighed været et nøgleord i Arp-Hansen Hotel Group siden koncernens start i 1961. At tage ansvar ved at opføre sig ordentligt, ved at gøre sig umage og ved at være ambitiøse. Derfor er det helt i koncernens ånd at tage ansvaret på sig for at gøre et bæredygtigt overnatningsprodukt enkelt og tilgængeligt for alle gæster - uanset budget. 

Bæredygtighed skal være for alle, så du kan nyde dit hotelophold hos os med god samvittighed. I strategien kan du læse om de indsatsområder og prioriteringer, Arp-Hansen Hotel Group de kommende år vil arbejde med for at sætte yderligere skub i udviklingen på bæredygtighedsområdet.

Blandt andet sigter vi frem mod 2030 at give vand- og energiforbruget endnu et nøk nedad, at reducere vores affaldsmængder og sætte flere grønne valg på menukortet. Via ændrede indkøbspolitikker vil vi desuden nedbringe CO2-belastningen fra vores værdikæde, og på det sociale område sætter vi endnu flere tiltag i gang med fokus på både medarbejdere, gæster og nærmiljø.

Net 0 i 2050 i værdikæden for hoteldrift (scope 1, 2 og 3)

På den lange bane er målsætningen for Arp-Hansen Hotel Group at blive CO2-neutrale både i egen drift og i værdikæden i 2050, og for at nå dertil har vi tilsluttet os Science Based Targets Initiative (SBTi), som er den højeste standard for virksomheder, der er ambitiøse og målrettede omkring reduktionen af eget klimaaftryk.

Du kan læse meget mere om Arp-Hansen Hotel Groups arbejde med at gøre bæredygtighed enkelt og tilgængeligt ved at downloade vores ESG-strategi herunder.

God læselyst.

Hoteldrift & Bygninger med Holdning


ESG-cases i Arp-Hansen Hotel Group

Herunder har vi samlet en række eksempler på nogle af de områder inden for bæredygtighed, som Arp-Hansen Hotel Group er stærke på, og de tiltag vi med succes har implementeret gennem årene. Det er et øjebliksbillede af vores bæredygtighedsrejse, der forhåbentlig kan fungere som inspiration og illustrere, hvordan vi arbejder med at gøre bæredygtighed enkelt og tilgængeligt på vores 14 hoteller og hostels i København, Gentofte og Aarhus.

Du kan læse mange flere bæredygtighedscases ved at downloade vores case-katalog herunder.

Case: På vej mod CO2-neutral fjernvarme

Photo by: Astrid Maria Rasmussen | Source: Visit Copenhagen

De fleste af Arp-Hansen Hotel Groups Københavns-baserede enheder modtager deres varme fra Hovedstadens Forsyning, HOFOR. Og det er vi glade for, for HOFOR bruger i dag udelukkende dokumenteret bæredygtig biomasse som brændsel på Amager Bakke (billede) til at skabe og levere varme til Københavns bygninger. Derfor er fjernvarmen i København pr. januar 2024 85 % CO2-neutral.

HOFOR hviler ikke på laurbærrene, og for at sikre en stadig mere bæredygtig opvarmning til kunderne, er forsyningsselskabet i gang med at videreudvikle den måde, man producerer københavnernes
fjernvarme. I fremtiden vil en stor del af byens varme således komme fra HOFOR’s egne eldrevne varmepumper, der bruger grøn strøm fra vindmøller og udnytter temperaturen i f.eks. overskudsvarme,
havvand og spildevand til at skabe den fjernvarme, københavnerne får i radiatoren. Varmepumperne bliver spredt over hele København frem til 2033 og vil tilsammen have en produktionskapacitet på op mod 300 MegaWatt, og desuden vil de give et væsentligt bidrag til Københavns planer om at blive klimapositiv i år 2035.

I Arp-Hansen Hotel Group kan vi glæde os over, at vores varmeforsyning bliver grønnere og grønnere, mens forsyningssikkerheden bliver endnu højere.

På Wakeup Aarhus kommer 61 % af fjernvarmen fra vedvarende energikilder, og hele Aarhus’ varme- og energiforsyning skal i 2030 være klimaneutral.

Case: Glemt tøj og nyplantede træer

Det er både ærgerligt og ubelejligt for hotelgæster, der har glemt en personlig ejendel under deres ophold, men også spild af ressourcer, når det skal sendes retur.

Heldigvis har Arp-Hansen Hotel Groups samarbejdspartner, virksomheden Faundit, fundet en innovativ løsning på denne udfordring. De planter nemlig træer for at kompensere for den mængde CO2, det kræver at transportere glemte sager retur til sine ejere. Blandt andet er der blevet plantet avocadotræer i Tanzania på vegne af de gæster, der glemte en ejendel under deres ophold hos os sidste år.

På koncernniveau blev der i perioden august 2023 til august 2024 således plantet i alt 617 nye træer og kompenseret for 56,7 tons CO2.

Spar op til 15% på ophold som STAY&SAVE-medlem. Læs mere om alle fordelene